Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


operacija bubrega


Autor Poruka

milan

05.11.2005. 14:10

Imajuci rak na lijevom bubregu ,prvo su rak odrezali i u istoj noci sam dobijo unutarnje krvarenje tako jos jedna hitna operacija (6 dana intenzivna) posle nije htjela rana dugo zarasti i stalno bolovi.Ponovo pregledu FR ponovo operacija vadzenje trulog bubrega,rana je nesto oko 30 cm koso rezana sada imam dalje bolove kod operacije povredzeno slezeno(slika) moj trbuh sada lijeva strana samo 5mm a desna 20mm pa nosim remen i mjenjam cesto gace (unkontinenc)tako da bolovi ispod pupka i lijeva strana i dalje boli neznam sta raditi jer poslije svakog zalogaja ili pica boli jer crijev guraju van pa je kvrga prema tome koliko jedem ili pijem. Pregledi razni bolnica i niko se odlucuje na operaciju zbog nervi i misica ZASTO JE TO TAKO I KO JE ZATO KRIV DA JE TO TAKO Hvala Milan.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

23.12.2005. 10:38

Poštovani,

ne znam da li je to pravo pitanje za mene, teško mi je na to odgovoriti. Bolest sama po sebi je vrlo teška i može dovesti do oštećenja živaca, pritiska na njih, iritaciju i stalne bolove. Preporučam terapiju protiv bolova, te jasno konzultaciju kirurga i onkologa.

Želim Vam da probleme riješite što prije i da imate kvalitetan život,

uz srdačan pozdrav,
dr Viola Macolić Šarinić