Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rudakol


Autor Poruka

marko

02.10.2005. 19:08

postovani,
patim od sindroma iritabilnog kolona koji se ocituje cestim stolicama,sluzi u stolici i pogotovo nadutoscu i strasnim vjetrovima.Gastroenterolog mi je nakon obrade propisao rudakol s kojim mi se poteskoce smanje pa me zanima koliko dugo smijem uzimati taj lijek jer se nakon prestanka opet sve nekako pogorsa .Koliko prije jela je potrebno uzeti lijek i ima li ga smisla uzeti neposredno prije jela? Razvija li se nekakva tolerancija na lijek?
Puno hvala!

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

13.10.2005. 08:19

Poštovani,

ako je dijagnoza "samo" iritabilni kolon to je lijek izbora i možete lijek uzimati kontinuirano duže vremena. To je lijek koji opušta glatke mišiće u crijevima i time smanjuje grčeve i nadutost. Važno je samo da se iza ovih simptoma ne krije Crohnova bolest ili slična bolest koja se liječi drugačije pa je jasno potrebna i stalna kontrola gastroenterologa.

Lijek treba uzeti oko 20 minuta prije jela i treba ga uzimati redovito što znači tri puta na dan po jednu ili ako je to nedovoljno po dvije tablete.

Srdačan pozdrav,

dr Viola Macolić Šarinić