Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sulfonamidi


Autor Poruka

Jasna

12.10.2001. 15:09

Prije nekoliko godina dermatolg mi je dijagnosticirao alergiju na sulfonamide zbog reakcije na sulotrim, jedno vrijeme nisam uopce koristila sampon za kosu i sapune koji sadrze te tvari. Trenutno prema lijecnickoj preporuci zbog cista u dojkama i opcenito loseg imuniteta trosim vitamin A, vitamin E, Betadinon kapi (homeopatske kapi) i Spirulinu-preparat na bazi modrozelene havajske alge (za jačanje imuniteta). Moje je pitanje da li bi neki od tih proizvoda mogao uzrokovati simptome koje sam imala i kod uzimanja sulotrima, svrbez i naotecenost kapaka pa i ispadanje trepavica.
Unaprijed hvala

dr Viola Macolić Šarinić

22.10.2001. 18:36

Draga Jasna!

Alergija se može javiti na bilo koji preparat ma koliko on "prirodan" bio. Odnosno, zabluda je da su lijekovi na biljnoj bazi sigurniji i bolji od onih "pravih", "sintetskih" - dapače, opisane su vrlo ozbiljne nuspojave na biljne preparate, a od njih naravno i alergija. Ovo što ste primjetili je moguće, a za daljnju obradu možete se javiti u Ambulantu za farmakoterapiju Zavoda za kliničku farmakologiju Interne klinike KBC Rebro, Zelena zgrada II kat, soba 415, uz predbilježbu na telefon 23 88 324.
Prestanite uzimati ove lijekove, jer niti jedan od njih nije za sada toliko indiciran da ne bi mogli bez njih, a ima sumnje na razvoj alergije na neki od njih.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić