Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


summamed


Autor Poruka

Tina

24.08.2001. 12:31

Poštovani,

imam dijete od 3 godine kojem je u zadnjih 8 mjeseci 3 puta ordiniran Summamed sirup za djecu.( u vremenski intervalima od 5 mjeseci i od 3 mjeseca). Terapija je provedena, dijete je ozdravilo.
Ali ja sam pomalo zabrinuta, jer sam negdje pročitala da taj lijek ne bi trebalo uzimati u intervalima kraćim od 6 mjeseci. Možete li mi, molim Vas, dati vaše stručno mišljenje u vezi trošenja i eventualnih neželjenih nuspojava tog antibiotika.

Zahvaljujem na trudu.
Lijep pozdrav.

Dr Viola Macolić Šarinić

21.09.2001. 21:07

Draga Tina!

Ne treba postojati zabrinutost u vezi četog uzimanja ovog lijeka i nije dokazano nikakvo trajno oštećenje "zbog nakupljanja" lijeka. Jedina opasnost je ako se lijek stalno primjenjuje da će doći do stvaranja rezistentnih bakterija tj. da lijek više neće djelovati na određeni uzročnik.
Azitromicin (Sumamed) je lijek s vrlo malo nuspojava, a od onih koji dominiraju su one povezane probavnim traktom tj. moguća nadutost, bol u trbuhu, proljev ili slično.

Uz srdačan pozdrav
Dr Viola Macolić Šarinić