Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tipizacija tkiva


Autor Poruka

danijela

20.09.2001. 20:34

Molim odgovor na sljedeca pitanjabig-smilea li se ovom pretragom utvrdjuje prirodna predodredjenost prema nekoj od nasljednih bolesti??Naime nedavno je mojoj kceri koja ima 7,6,god izmedju ostalih nasljednih bolesti nadjen RR 286 za Narkolepsiju.Kakva je to bolest?Kolika je mogucnost da ona u nekoj dobi dodje do izrazaja?Da li je moguce da njezin ujak koji se lijeci od psihoze bude alergican na psihotike??Da li ovom pretragom mozemo utvrditi alergiju neke osobe na odredjene lijekove..kao u ovom slucaju!?? hvala lijepa Danijela

dr Ksenija Makar-Aušperger

27.09.2001. 18:57

Draga Danijela,
Zahvaljujem na Vašim pitanjima. Samo se neka odnose na lijekove. Vaš rođak koji se liječi od psihoze može imati alergiju na antipsihotike, što ne znači da ne može uzimati nijedan lijek. Nakon temeljita ispitivanja moguće je pronaći lijek koji će moći podnositi i dalje se uspješno liječiti.
Preosjetljivost na lijekove moguće je ispitivati testovima preosjetljivosti koji se izvode i u našem Zavodu za kliničku farmakologiju na Rebru. Ostale odgvore o tipizaciji tkiva možete također potražiti u Centru za tipizaciju tkiva u KBC Rebro, Kišpatićeva 12.

dr Ksenija Makar-Aušperger