Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Xenical


Autor Poruka

Ema

28.11.2005. 17:05

Poštovani;

Voljela bih znati Vaše mišljenje o tom lijeku. Naime, u zadnjih godinu dana abnormalno sam se udebljala i to dokazano od kont. pilula - u to je uvjeren i moj ginekolg i preporučio mi je drugačiju kontracepciju. Na svojih 152 cm, sada već imam 85 kg i užasno mi je teško na nogama, a i leđa su počela patiti. Prije sam se aktivno bavila sportom i jednostavno mi je ova situacija nepojmljiva. Već mjesecima se borim sa kilogramima, pravilnom i zdravom prehranom te tjelovježbom i NIŠTA, a kako me već hvata panika počela sam surfati po netu i naišla na ovaj preparat. Kako i s kojom dozom opreza se on može koristiti, koliko sam shvatila, može ga se dobiti samo na recept.

Unaprijed zahvalna.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

23.12.2005. 12:18

Poštovana,

da, radi se o preparatu koji se može dobiti samo na recept. Razgovrajte sa svojim liječnikom, jer indikacija postoji u osoba čiji je BMI veći od 30 a u Vas je to slučaj. Nuspojave ovog lijeka su najčešeće sa strane probavnog sustava.

Sretno,
uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić