Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ALKOHOLIZAM


Autor Poruka

NINA

28.06.2004. 13:27


Cijenjeni doktore,
molim Vas za savjet. .
Imam u obitelji problem, a to je problem alkoholizma, Radi se o mojoj svekrvi, koja je već dva puta u zadnjih nekoliko mjeseci primljena na hitnu pomoć zbog problema koji je prouzročio alkohol.takvo je stanje dovodi do psihičke rastrojnosti, destruktivnosti,2 puta pokušaj samoubojstva . U bolnici je prime na par dana , im cirozu jetre, i puste je kući. Ona ne želi samovoljno otići na liječenje, a kod kuće samo pravi probleme ukućanima, zbog alkohola, a u prvom redu tu je bolest ciroze jetre, i njezina je liječnica rekla da ne dolazi u obzir konzumiranje ni kapi alkohola. Ona to ne poštuje, ne želi prestati piti, i situacija je užasna iz dana u dan. U bolnici u Splitu, rekli su da ne žele držati na brizi takve pacijente koji se ne žele liječiti. To je u redu od njih, i znam da nema ni mjesta ni vremena za takve osobe, s obzirom da ima drugih koji se žele liječiti i živjeti.
Zato Vas ovim putem molim, i tražim savjet -što učiniti? Da li je moguće da se pacijent dovede u Bolnicu sestara milosrdnica, ili možda neku drugu ustanovu? Molim Vas da mi napišete kakav je postupak za hospitaliziranje i kolika je cijena liječenja?

Molim Vas za pomoć, jer nam je svima teško gledati to što se događa sa njom, a pomoć ne želi primiti.


Unaprijed zahvaljujem,



Sa štovanjem

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

06.07.2004. 10:50

Moguć je prijem u drugu ustanovu npr. KB Sestre Milosrdnice.Pacijent se treba javiti u prijemni trakt sa uputnicom za bolničko liječenje.U Vašem slučaju pacijent mora biti motiviran za dragovoljni boravak u ustanovi.