Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


depresivnost


Autor Poruka

nela

13.05.2002. 15:08

hello!moji problemi počinju veoma davno.rođena sam izvanbračno,zatim u mojoj sedmoj godini mati mi se udala i ja sam sa njom išla ,prešla sam u drugu sredinu.nakon sedam godina mati mi je umrla pod operacijom(tumor na mozgu) u 32 god.rodila je 4 sina.ja sam se vratila u rodno mjesto i nastavila živjeti sa bakom.udala sam se u 18 god. imam dvoje divne dijece(sad imam 26).iza toga su slijedili stres za stresom.moj oćuh je preminuo ima dvije god.,zatim djed,i nakon toga svega brat stariji je imao užasnu nesreću .bio je u komi ,teške ozljede glave,grudnog koša...ja sam sve to preživljavala sa njim,njegov oporavak, njegovo buđenje,kontrole...i sada ja dobivam jednu vrstu nekoh može se reći paničnih napada.prvo je počelo sa gušenjem i lupanjem srca,naravno tu odmah zavlada i panika...sada jednostavno normalno dišem,i onda mi ponestaje zraka (kao da ga ne mogu dovoljno udahnuti) i onda mi se manta ,noge mi se posjeku,tresem se,i srce hoće da iskoči.trenutno sam na lexsaurinu,ali ja mislim da je meni rano da se vežem za lijekove,strah me da postanem ovisna o njemu.jer imam osjećaj da se to sve dešava negdje duboko u meni.molim vas ako mi ikako možete pomoći!unaprijed hvala.

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

26.06.2002. 09:02

Preporučila bih da se javite psihijatru , koji bi ustanovio da li je potrebno da uzimate lijekove ( ako da , onda bi oni bili primjereni Vašoj dijagnozi). No prije svega potrebna vam je psihoterapijska pomoć , tim više što očito imate dosta toga " duboko u Vama" na ćemu biste mogli poraditi.