Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


LJUBOMORA


Autor Poruka

Marina

04.12.2002. 22:01

Postovani!U braku sam svega godinu dana i problem koji me muci je ljubomora.S moje strane.Do nedavno nikad za sebe nebih mogla reci da sam ljubomorna osoba,ali sve je pocelo otprilike kad sam se udala,dakle unazad godinu dana.Postala sam jadna i razdrazljiva,vidim prijetnju u svakoj zeni sto hoda,bilo ruzna bilo lijepa,bilo mrsava bilo debela.Cini mi se da moj muz sve njih radije gleda nego mene.Objektivno govoreci,prilicno dobro izgledam,ali u prisustvu drugih zena ja se izgubim u osjecaju inferiornosti.Moram napomenuti da moj muz to ne shvaca za ozbiljno,to mu cak i godi.A mene taj osjecaj ubija!Nezelim biti ljubomorna!Hocu si pomoci,a neznam kako!Moj muz cak i potice tu ljubomoru,govoreci:"koje sise",ili "kakve noge",pa "ova je bila luda zamnom"...takvih primjera ima milijun!Postajem sve agresivnija,mrzim sve zene.Mozda je jos gore zato jer nigdje ne radim i stalno sam u kuci.Neznam kako,al MORAM se rijesiti ovih uzasnih osjecaja u meni koji me izjedaju,ubijaju!Mozete li mi,molim Vas,dati koji savjet kako da si pomognem ili bar svoju "bolest" drzim na uzdi,i sto je zapravo prouzrocilo ovo stanje u koje svakim danom sve dublje zapadam?Osjecam da ovo vise nije normalno,da poprima obiljezja patoloskog. Unaprijed Vam se beskrajno zahvaljujem!

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

05.12.2002. 11:44

Veliki dio problema je što ne radite i ne vodite svoj život , te Vam je tako sva pažnja i usmjerena na Vašeg supruga.Svakako se nastojte zaposliti i pronaći neke aktivnosti koje neće biti vezane uz bračni život ( hobiji , druženja).Ako simptomi i dalje opstaju obratite se za pomoć.