Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hepatitis možda?


Autor Poruka

martica

25.04.2007. 10:05

Molim vas da mi odgovorite na šta ukazuju povišeni jetreni enzimi u krvi? Imam 27 god ne uzimam nikakve ljekove, ne pijem niti pušim,rodila sam prije tri mjeseca i ostali krvni nalazio su uredni.Krvnu sliku sam zatražila jer osjećam izraženi umor i opću malaksalost sa vrtoglavicama.

Viktorija Erdeljić, dr. med.

07.10.2007. 20:55

Poštovana!
Iz Vaše poruke, ne može se zaključiti da li se radi o povišenju samo tzv.jetrenih enzima AST i ALT ili su povišeni i neki drugi nalazi koji idu uz različite jetrene bolesti: bilirubin, GGT, AP...
Prema simptomima i laboratorijskim nalazima koje navodite, trebalo bi svakako konzultirati specijalistu gastroenterologa koji će indicirati daljnju obradu (UZV abdomena, dodatne laboratorijske nalaze...) kako bi se moglo zaključiti o kakvom se poremećaju radi. Osim hepatitisa, u obzir dolaze i druge bolesti i poremećaju, što je moguće zaključiti samo na temelju daljnje gastroenterološke obrade.
S poštovanjem,
dr.V.Erdeljić
klinički farmakolog