Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvna slika


Autor Poruka

15.11.2007. 00:10

Redovito imam lošu krvnu sliku tj.uvijek se provlačim po zadnjim granicama.Osim loše krvne slike tu je i česti pad imuniteta,manjak željeza itd. Međutim moja doktorica, opće prakse smatra da netrebam za to nikakve lijekove samo da moram poboljšat prehranu a moju anemičnost smatra problemom koji je u nas žena normalan. Stalno sam umorna,pospana,osjećam slabost u mišićima općenito se ne osjećam dobro i sve moje dnevne aktivnosti me umaraju te sam jako iscrpljena.

Viktorija Erdeljić, dr. med.

22.11.2007. 20:00

Poštovana!
Anemija zbog nedostatka željeza zaista jest česta u žena, a nastaje prvenstveno zbog obilnijih menstrualnih ciklusa. Međutim, to je također anemija koju je najlakše liječiti: uzimanjem preparata željeza.
Iako ne znam koje su točno Vaše vrijednosti Fe i crvene krvne slike, sudeći prema simptomima koje imate, vjerojatno se radi o anemiji uslijed većeg nedostatka Fe.
Znači, ukoliko imate nisko Fe i Hb, indicirana je terapija oralnim preparatima Fe; npr. Ferrum Lek ili Retafer 1 tbl (ili neki drugi preparat Fe) dnevno, te kontrola Fe i crvene krvne slike kroz par mjeseci.
Uz srdačan pozdrav,
dr.Viktorija Erdeljić
klinički farmakolog