Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lijekovi za slabokrvnost


Autor Poruka

mira

17.03.2006. 15:25

Postovanje!
Imam jedan problem a taj je da sam jako slabokrvna , ustvari imam veliki manjak zeljeza ali uz to kronicnu upalu antruma zeludca. Pa me zanima sada pijem Zipantola tablete i sirup Legofer kakvo je njihovo medjudjelovanje. A osim toga vrlo tesko podnosim taj sirup i opcenito sve lijekove sto postoje na nasem trzistu vezane za slabokrvnost.Lijecnik mi je probao davati cak i djecje doze Retafera i slicno ali uvijek je bila ista stvar. Da dodjem konacno do drugog pitanja.Znam da su postojale tablete za vrijeme domovinskog rata koje mi je doktor davao iz donacija pod nazivom ferum sulfat.Njih sam mogla piti bez ikakvih problema,medjutim kada sam sad pokusala doci do njih nitko nezna kako su se ustvari zvale jer kazu da je taj ferum sulfat uglavnom dio sastava svih tableta za slabokrvnost.Dali Vi imate kakvih saznanja mozda o imenu tih ili nekih slicnih tableta koje ne izazivaju nuspojave kao retafer ( da ne sjedaju na zeludac).U mom gradu postoji apoteka koja narucuje izvana lijekove ali to mi ne koristi kada neznam tocno ime lijeka.
Nadam se da ste uspjeli razumjeti sve sto sam na napisala i unaprijed zahvaljujem!
Mira!

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

09.05.2006. 10:17

Poštovana!

Retafer kji ste pili bio je ubliku ferosulfata, a stvarno ne mogu naći o kojim točno tabletama je riječ koje ste tada pili jer mnogi oralni oblici su u obliku sulfata. Teško podnošenje preparata željeza je često. U ovom slučaju vjerojatno bi bilo indicirano davanje intravenskog željeza ako se radi o takvoj slabokrvnosti, a oralne preparate ne podnosite.

Uz srdačan pozdrav,
dr Viola Macolić Šarinić