Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Anksioznost?


Autor Poruka

Dijana

15.04.2002. 17:15

Postovani,

Vec osam mjeseci, ( a sve je pocelo nakon porodjaja ), patim od anksioznosti. Odlazim psihijatru, koji mi je dao Xanax 0,5x3. Imam osjecaj da se gusim i ubrzano lupanje srca, osjecam tjeskobu i podrhtavanje u grudnom kosu. Simptomi su najizrazeniji uvece prije spavanja i neposredno nakon budjenja. U posljednja tri mjeseca tegobe su se stisale, cak je tahikardija gotovo i iscezla. Medjutim, u posljednjih deset dana tegobe su se vratile, pracene uzasnim strahom od smrti i ludila. Ne mogu da podnesem kad neko prica o smrti. Prije par dana bila sam na pokopu i mislila sam da cu i ja skoncati tamo. Zasto sam toliko osjetljiva? Tijekom dana se uglavnom osjecam normalno, dok ne dodje vece. Odlazak na spavanje me uzasava, jer se bojim da da cu poludjeti. Da li je Xanax dovoljan?

Unaprijed zahvaljujem,

Dijana

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

18.09.2002. 08:40

Xanax je lijek izbora za Vaše tegobe.Ako imate ove togobe unatoč terapiji Xanaxom , prvo bi trebalo povisiti dozu istog lijeka. Oko toga se svakako posavjetujte sa svojim psihijatrom.