Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


djecji crtezi


Autor Poruka

marija

17.04.2002. 01:11

Moja kcer ima 5.5 godina i otkako smo se preselili (prije 3 godine) uvijek crta jedan te isti crtez: bakinu kucu u kojoj smo prije zivjeli. Ponekad nacrta i nesto drugo, ali to se dogodi recimo, svaki 30-ti put. Ranije je vrlo rado i s obzirom na dob-lijepo crtala razlicite crteze, ljude... Vjerujem da je u pitanju vezanost za raniji prostor ili nesto slicno, ne znam. Trebam li se brinuti, i ako da, kako joj pomoci da prevlada tu fazu?

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

17.09.2002. 13:07

Popričajte sa kćerkom o njenim crtežima .Pitajte je o toj kući ,da li joj nedostaje kuća ili život koji ste tamo vodili.Probajte što više razgovarati , možda je i odvesti da posjeti tu kuću ako joj nedostaje ( ako je to moguće).Mislim da nema razloga za zabrinutost i da sve možete riješiti razgovorom i pažnjom , no svakako obratite pažnju da li je tužna ili se u zadnje vrijeme promijenila.