Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


depresija


Autor Poruka

marijana

15.06.2006. 22:20

Zovem se Marijana i imam 21 godinu. Već duže vrijeme se borim sa lošim raspoloženjem koje u zadnje vrijeme prati bezvoljnost, nezainteresiranost, umor, nesanica, izoliranje... Znam da su to neki od simptoma depresije i shatila sam da sama sebi vjerojatno ne mogu pomoći..
Živim u maloj i konzervativnoj sredini i pod svaku cijenu želim izbjeći odlazak kod doktora opće prakse.
Zanima me da li mi privatni psiholog može prepisat antidepresive ili što je već potrebno ili nikako ne mogu izbjeći odlazak kod svog liječnika?
I ako mi možete preporučiti takvu privatnu ordinaciju u splitu?
Hvala

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

29.09.2006. 14:45

Poštovana Marijana,
Simptomi koje ste nabrojili mogu, a i ne moraju proizlaziti iz depresije.Šteta je što nemate povjerenja u Vašeg liječnika obiteljske medicine. Ako je takav slučaj promijenite ga.Ni privatni ni "državni" psiholog Vam ne može propisati lijek- to je zadaća liječnika.Ukoliko Vam eventualno potreban lijek propiše privatni ili " državni" psihijatar , Vi ga možete podići u ljekarni , ali uz plaćanje pune cijene lijeka.Time ste zaobišli svog liječnika obiteljske medicine , što nije fer prema njemu , ali nije nezakonito.Za konkretnu preporuku u Splitu se morate sami raspitati .