Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


depresija


Autor Poruka

Ana

26.03.2002. 17:17

Poštovana doktorice!
Imam 22 godine i studiram. Moj problem je što mi se čini da sam u bezizlaznoj situaciji. Naime, nakon drastične dijete koju sam držala prije 2 godine izgubila sam menstruaciju, postala sam depresivna, stalno imam bolove. Ukratko život mi je pretvoren u pakao. Bila sam na gastrenterološkim pretragama. Ozbiljni poremećaji nisu utvrđeni. Meni je svaki dan sve gore. Obratila sam se na kliniku........... u nadi da će mi psihijatar barem malo pomoći. Međutim, samo nakon 6 minuta on je sa mnom završio, uz konstataciju da se treba čekati somatska obrada. Ne mogu shvatiti da za mene nema pomoći. Pa zar moji problemi, bilo da su oni i somatske prirode nisu uvjetovani psihom? Kad sam bila na spomenutim pretragama liječnici su rekli da su moje tegobe psihičke prirode. Molim Vas doktorice, recite mi postoji li i koji privatni psihijatar kojem bih se mogla obratiti za pomoć. Vjerujte mi da živim u paklu, svaki dan je za mene mučenje. Žalim i svoju obitelj koja pati uz mene, a ne može mi pomoći. Ne mogu Vam opisati kako sam se beznadno osjećala kad sam samo nakon 6 minuta bila otpremljena iz psihijatriske ambulante. Znam već taj začarani krug, jedni liječnici govore to ti je na psihičkoj bazi a kad se obratiš psihijatrima (pojedinim pretpostavljam) njima trebaju somatske pretrage. Napominjem, da sada uzimam hranu normalno, imam normalnu težinu a psihički propadam svakog dana sve više. Poštovana doktorice, molim Vas uputite me kojem psihijatru da se obratim jer sam svjesna da su svi moji problemi psihičke prirode a somatski problemi su samo posljedica istih.

Zahvalna Maja

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

16.09.2002. 12:14

Ne znam odakle ste, pa mi je teže odgovoriti na Vaše pitanje. Ako Vam Zagreb nije daleko možete se javiti u Kliniku PB Vrapče. Ako inzistirate na privatnom liječenju , javite se Prof. dr. sc. Kocijan - Hercigonja ( 098- 357-394).