Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje


Autor Poruka

Ivana

10.09.2002. 16:54

Poštovani,
javljam se zbog problema koji ima moj otac. Unazad par godina ima različite sumanute ideje, primjerice osjećaj urote prema njemu, misli da ga se prisluškuje preko telefona i slično. Nismo se toliko do sada uznemiravali jer nije nikog ugrožavao svojim izjavama, a i nije bilo ni toliko izrazito. No, zadnjih par dana situacija se promijenila-razvio je snažan osjećaj ljubomore uz konstrukciju čitave priče o preljubu (sasvim neopravdanom) moje majke pri čemu je bio i verbalno agresivan. Percepcija stvarnosti mu se izrazito iskrivila, a on izrazito negira takvo stanje optužujući druge. Zabrinuta sam i za oca i za majku te mi, molim vas, recite na koji način pristupiti mu te ga privoliti na eventualno liječenje.

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

17.09.2002. 09:04

Stanje Vašeg oca svakako zahtjeva liječenje.Pokušajte ga nagovoriti na posjet liječniku sa izlikom da " ide samo na razgovor" ili uklopite posjet liječniku u njegov sumanuti sklop razmišljanja. Ako to ne uspije preostaje Vam prisilna hospitalizacija putem službe hitne pomoći.