Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jeli ovo depresija?


Autor Poruka

10.02.2007. 18:35

e sad! odakle da počnem. imam 24 godine, super momka, relativno ok roditelje (koji su se doduše fala bogu nedavno rastali), završavam faks u roku i imam dosta prijatelja. teoretski ima savršen život. momak mi je super, volim ga puno, ali svako nekog vremena upadnem u fazu da ja njega ne volim. mislim, znam da bi umrla kad bi prikinili, a opet svako malo razmišljam o prekidu. i tako stalno. u glavi razmišljam da nisam sritna s njim, da općenito nisam sritna, pogledam van kroz prozor i rasplaćem se. umisto da vidim kako je super dan, meni se opet po glavi vrti kako ja nisam sritna jer ja njega ne volim. ajme kad ovo pišem stvarno zvući užasno glupo, i pretpostavljam da će jedino riješenje ispast prekid, a to nema šanse. ne znam šta da još rečem. stalno prlačen, ništa me ne veseli. uopće ne mogu naći nešto šta će me ispunjavati. počnem slušat muziku, onda me deprimira i sad sam je počela mrzit. sva mista na kojima sam bila sam povezala sa osječajem ne voljenja njega. kad razmišljam o budućnosti, sve vidim loše, i opet vezano uz njega. pričam s njim o tome, i jadan svako dva dana mora slušat moje nebuloze kako ja njega ne volim. pomozite mi. znam da ga volim na neki svoj glup način, al samo želim prestat razmišljat o glupostima i bit ona stara vesela ja.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

23.03.2007. 10:05

Radi li se o " depresiji" u Vas vrlo će Vam lako odgovoriti psihijatar. Otiđite ponajprije Vašem liječniku obiteljske medicine i koji će Vas dalje znati uputiti.Ono što mi se čini iz Vašeg mejla je da ste općenito prvenstveno nezadovoljni sobom-relativno je razvidno da ste sa spomenutim dečkom iz komoditeta - da ga uistinu volite ne biste mu govorili da ga ne volite. Također, niste naveli koliko ste dugo u toj vezi. Razvod roditelja i u Vašim godinama također može prouzročiti tegobe. Svakako potražite savjet na način kako je gore opisano , a uz to Vam želim čestitati što unatoč svemu tome uspješno privodite fakultet kraju.