Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kako pomoći?


Autor Poruka

ana

19.03.2002. 17:00

Moja šezdesetogodišnja majka sve češće ima neurotične ispade potaknute nekom gestom ili riječima od strane članova obitelji (ili prijatelja) koje ona totalno pogrešno protumači.Inače ,već odavno,se ponaša kao da su svi protiv nje i jedino ona je žrtva. Vrlo teško, gotovo nemoguće, je razgovarati sa njom mirno i staloženo jer u svemu pronađe urotu. Čak i pokušaj razgovora o lijekovima ili psih. pomoći shvatila bi kao napad i urotu.Što joj je? Kako pomoći njoj i nama jer situacija je sve gora?

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

22.03.2002. 09:41

Na žalost, iz Vašeg pisma ne dobivam dovoljno podataka o stanju Vaše majke. Da bi se majka ikada liječila kod psihijatra ili ste Vi predpostavili da se radi o " neurotičnim ispadima"? Isto tako bi trebalo uvidjeti koliko je duboko njeno uvjerenje o " uroti", te niz drugih anamnestičkih podataka.Savjet koji bi Vam se mogao dati ide od lijekova za Vašu majku , do preporuke kako da se Vi ponašate uz " tešku osobu".Kako bi se utvrdilo što je od toga ispravno potrebno je da Vašu majku vidi stručna osoba.Pošto Vaša majka odbija posjet psihijatru , obratite se njenom liječniku opće medicine koji će od Va uzeti iscrpnu anamnezu te prema potrebi organizirati kućnu posjetu , te Vas u skladu s nalazom savjetovati za daljnji postupak.