Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


komplexi i posljedice


Autor Poruka

rise

20.02.2008. 00:05

Poštovani/a, imam 22 godine i nedavno me cura prevarila i ostavila nakon duge veze. Od tada sam izgubio godinu na fakultetu, za vrijeme ucenja je masta proradila i nisam u stanju vise skoncentrirat. Nisam u stanju sklapat nova poznanstva, a pogotovo ne sa curama. Poceli su mi radit obrambeni mehanizmi u znatnoj mjeri i vec polako se nesvjesno pretvaram u arogantno bice, pogotovo u velikim masama ljudi, kao sto su nocni klubovi. Najgore od svega sto sam si nabio velike komplexe zbog fizickih nedostataka nakon prekida (dok sam bio u vezi nisam razmisljo o njima). Pocinjem ljude gledat samo kroz prednosti koje imaju pred mnom i zanemarivat njihove nedostatke. Jako sam tvrdoglava osoba i dosta sposobna u komunikaciji pa svakoga ko mi pokusa pomoc savjetima "unistim" nizom argumenata koje smislim za svo vrijeme koje bi trebo ucit. U medjuvremenu sam se smirio sto se tice prekida, ali iskompleksiranost i bavljenje samim sobom su mi ostali ozbiljan problem i uvlacim se u zacarani krug neuspjeha. Neugodno mi je ic psihijatru jer smatram da se do rjesenja moze doc na laksi nacin... Molim vas za misljenje. Hvala unaprijed.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

21.02.2008. 14:35

Iz Vašeg pisma čini se da prolazite kroz krizno i samopreispitivajuće razdoblje, a nakon prekida emotivne veze što nije neočekivan niti neobičan način reakcije na stresnu situaciju.Kroz neko vrijeme , koje je različito kod različitih osoba , a uobičajeno se proteže do nekoliko mjeseci vratiti ćete se na raniju razinu funkcioniranja. Ukoliko se to ipak ne dogodi preporučio bih Vam da ipak potražite pomoć psihijatra.