Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


koncentracija


Autor Poruka

katey

24.01.2008. 21:10

Poštovana dr. Folnegović, molim Vas da me savjetujete u pogledu mog problema sa koncentracijom. Naime, uvijek sam imala problema s koncentracijom, najviše je to dolazilo do izražaja u školovanju a posebno me smeta sada kad studiram.Možda je to posljedica hiperaktivnosti iz djetinjstva. Poteškoća je u tome što mi nije lako duže vrijeme zadržati pažnju. Postoje li kakve vježbe koje bi mi mogle pomoći? Bilo kakav savjet je dobrodošao. Unaprijed zahvaljujem.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

21.02.2008. 14:35

Poteškoće koncetracije , kako ste i sami naveli , mogu biti povezane s hiperaktivnosti u djetinstvu te otežavati i usporavati učenje. Koncentracija , a i pamćenje su sposobnosti koje se mogu vježbati i vježbom poboljšati.Preporučam Vam knjigu Vježbajte svoju koncentraciju -2. izdanje : Werneck, Tom i Ulmann, Frankprema kojoj nizom vježbi u organiziranim dnevnim rasporedima možete poboljšati koncentraciju.Budite uporni i rezultati neće izostati.