Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nezainteresiranost za seks


Autor Poruka

zabrinuta

18.06.2002. 16:07

poštovani,

molila bih ako mi netko može pomoći ili barem dati nekakav odgovor ili barem misao vodilju koja bi mogla riješiti moj problem.
imam 25 godina i nestala mi je sva volja za seksom, to se nije desilo odjedanput već postepeno unatrag možda 2,3 godine. imam stalnu vezu koja će biti okrunjena brakom i mislim da nam je veza stabilna i okej. moj budući me nikad nije maltretirao ili silovao, niti me ikad prisiljavao na nešto što nisam htjela. uvijek je nježan i pažljiv i pun ljubavi prema meni, no nešto u meni odbija seks. nemam fizičkih anomalija i s ginekološke strane je sve u redu sa mnom. meni je maternica malo izvinuta ali to je isto normalno, tako kaže moja ginekologica. kad sam nju pitala za svoj problem odgovorila mi je: "promjenite partnera" mene je to strahovito pogodilo jer mislim da nije u njemu problem a i kako da se rješim čovjeka kojeg volim i želim provesti s njim ostatak života?
moram reći još da je on prva osoba s kojim sam stupila u intimne odnose (napravila sam i preljub baš iz razloga da vidim da li je problem u "njemu", ovo ide meni na savjest, ali naravno ni tu se baš nisam nešto osrećila).
na kraju svih analiza zaključila sam da je problem u meni ali razlogu nikako ne mogu stati na rep...
pred nekoliko godina sam u vrlo kratkom vremenu izgubila 15 kila, čitala sam da i to može biti razlog gubljenja zanimanja za seksom...danas opet imam staru kilažu ali volja je još uvijek izgubljena...
u čemu je problem?
što radim krivo?
zar se ja ne znam seksati?

hvala na odgovoru.

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

06.09.2002. 13:16

Možda biste o svom problemu trebali popričati sa svojim partnerom, te ako vidite potrebu javite se zajedno psihijatru na rzgovor. Ovaj problem nije Vaš , niti od Vašeg dečka , već Vaš zajednički , pa ga tako i rješavajte.