Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Panika


Autor Poruka

Iva

26.11.2001. 12:17

Puno sam na ovom forumu čitala o ljudima koji pate od paničnog poremećaja i mislim da mi treba savjet od nekoga tko zna nesto o tome. Mislim da sam mladja od vecine ljudi koji se bore s time i ne znam kako je kod mene uopce doslo do toga. Neko vrijeme sam bila uvjerena da samnom nesto fizicki nije u redu, ali nakon brojnih pretraga dokazali su mi da sam sasvim zdrava. Inace sam osoba sa dosta samopouzdanja i živim jedan sasvim lijep zivot(dok se nisu pojavili simptomi). Simptomi su mi se pojavili prije par mjeseci i nekako sam si sama postavila dijagnozu prema svojim simptomima( strah, negativne misli, mučnina, probadanja u prsima,lupanje srca, nemir...). Kako zivjeti s time?

prof dr V. Folnegović Šmalc

28.01.2002. 13:22

Bilo bi dobro da se obratite psihijatru kako bi se točno utvrdilo da li se radi o paničnom poremećaju , iako simptomi koje ste naveli govore u prilog tome.Psihijatar će Vam također osim liječenja ( medikamentozno i psihoterapijskog ) ponuditi načine kako da se u svakodnevnom životu nosite s tim poremećajem te će po potrebi uključiti članove obitelji u liječenje ili Vas uvesti u Vašu grupnu terapiju kako biste neke savjete dobili od osoba koje imaju Više iskustva s tom bolesti.