Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


paranoidna psihoza


Autor Poruka

M

25.08.2001. 23:32

Poštovani!
Kod mog oca (65 god) u zadnje vrijeme su se počele pojavljivati sumanute misli tj. uvjeren je da mu je moja (75 god,) majka nevjerna.
Počeo ju je pratiti (čak i kod susjede), vrijeđa je (nikada nije bio takav), čak je i verbalno napao čovjeka (s kojim je poznanik) za kojeg smatra da je "ljubavnik".S obzirom da njegove misli nisu pristupačne bilo kakvoj korekciji i on smatra da je to istina(iako nema dokaza) ja sam sama otišla kod psihijatra (mama nije mogla jer joj on ne da nigdje samoj). Doktorica mi je rekla da bez tate ne možemo ništa i da ako ga uspijem nagovoriti da dođe da će mi čestitati jer je to gotovo nemoguće
pošto je on "uvjeren" da je s njim sve u redu.
Što da radim? Pretpostavljam da ga jedino ja mogu nekako uvjeriti jer je mama "zločinac" i svako njeno nastojanje on će on odbiti.
Pozdrav M
P.S. Pozdrav Dr.V. Folnegović-Šmalc od studentice defektologije.

prof.dr.sc.V.Folnegović Šmalc

04.10.2001. 15:30

Vašem se ocu može pomoći ,radi se o poremećaju koji suvremena psihijatrija uglavnom može terapijski kontrolirati. Da li Vaš otac konzumira alkohol? Javite se na Kliniku.