Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


poremečaj u koncentraciji


Autor Poruka

archangel_

20.05.2007. 21:10

Pozdrav. Ja sam zdrav mladić ali imam jedan mali problem,nisam obračao pažnju na njega dok sam bio u srednjoj školi ali sad mi to doista smeta.
Naime, oduvijek imam dosta problema s koncentracijom tako da se neki put izgubim u situacijama koje bi mogao bez poteškoča riješit. Zbog toga sam kao učenik bio prosječan, prolazio s vrlo dobrim, ali sam sudjelovao na mnogim državnim i županijskim natjecanjima kao npr;zemljopis,engleski, te državno natjecanje iz inovacija-maturalnih radova, uz to sudjelovao sam i u državnom natjecanju iz krosa za srednju školu. Zaista, mogao bi puno toga postić ali imam taj problem.
Kad god se nađem u nekoj malo stresnoj situaciji, nesvijesno mi se u glavi vrte 'dvije' pjesme, tako to najlakše mogu opisat i jednostavno se sledim jer ne vidim smisla. Uz to imam problema sa spavanjem jer nemogu prestat razmišljat. Problema sa curama,školom,novcem ili drogom nemam pa mi je to čudno.
Bio sam 4 puta kod psihologa i pričali smo, mislio sam da sam hiperaktivan ali rekao je da nisam, nije mi mogao pomoć s time.
Jednostavno, neznam šta mi je, uz to šta non stop razmišljam jednotavno se sledim, previše toga mi se mota po glavi i nemogu ništa objasnit,tek kasnije mi se vrati sve i bude donekle jasno,ali treba vremena da se smirim.
Znam da čovjek nikad ne može sve znat i da naši pogledi nisu nikad točni jer svatko nešto gleda na svoj način , a on nemože bit točan, to se kosi s pravilima logike. Ali ipak nemogu prestat razmišljat, sve mi se nakupi i bum, trokiram.
Stvarno trebam pomoč, neznam više kome da se obratim.
Molim za brz odgovor, HVALA

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

13.09.2007. 15:20

Opisane tegobe bile bi iz kruga anksioznih poremećaja. Molim javite se psihoterapeutu.