Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


preživaljavanje


Autor Poruka

tina

12.04.2002. 23:39

uglavnom radi se o istoj stvari, paničnim strahovima, tjeskobama, tj. življenju života u nekim ogradama, zatvorima iz kojih ponekad ne vidiš izlaza...već godinama bolujem od toga, liječila sam se godinu dana kada sam imala pravo akutno stanje kod psihijatra psihoterapijom, a preostali niz godina vlastitim metodama...no, jedan dio sam uspjela riješiti, ali jedan dio nisam, odnosno kada promjenim okolinu, kada trebam putovati, kada se nešto treba odlučiti i promjeniti ja se počnem gubiti...gušiti...najgore mi je kad moram negdje otići, makar nije to više kao nekad kada sam uglavnom ljetovanje provodila uz lexaurine i bez njih nisam mogla niti dana, sada uspjevam bez njih mnogo dana, ali moraju uvijek biti pored mene...htjela bih da mogu otputovati negdje bez onog razmišljanja dali ću se vratiti živa....uhhh...uglavnom, ne znam kako bih to sve skupa definirala, ali često mi se čini da je tu prisutan i neki fizički poremećaj u tijelu, pa se izgubi kontakt sa mozgom i dolazi do loma...nemam pojma, samo me zanima, kako se riješiti tih nekih strahova, npr. zatvoreni prostor, strah od pustih mjesta bez doktora, strah od putovanja, paničan strah od lijekova jer se bojim da sam na njih alergična i da ću se ugušiti ako neki lijek nisam probala, pa često izbjegavam popiti neke lijekove, koje bih trebala, čak se bojim i neku hranu isprobati novu, jer mislim da će mi od nje pozliti...strah od smrti...bolesti...da li postoji uopće mogućnost da se čovjek od toga izlječi, ili je to samo utopija..hvala

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

24.04.2002. 14:08

Naravno da postoji mogućnost izliječenja , no isto tako postoje mogućnosti lakšeg prihvaćanja nekih ograničenja i nošenja sa svojom bolesti. Za jedno i drugo potrebni su ne samo lijekovi već i druge terapijske metode od kojih ste psihoterapiju već probali, no trebali bi i s njom nastaviti.Svakako treba pohvaliti Vaše pokušaje samopomoći , no kada osjetite da nisu dovoljni uključite i stručnu pomoć. Stoga preporučam da se ponovo obratite psihijatru.