Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah


Autor Poruka

mmmm14

13.03.2008. 15:05

Poštovani doktore imam jedan jako velik problem naime meni se čini da ja imam fobiu od raka ali ne od bilo kakvog raka nego od raka penisa ili testisa sam se za to bojim inace bilo sta da na penisu ili testisu primjetim mene uhvati panika i odmah mislim da imam rak jel mi mozete reci nekakav savjet da se smirim i da nemislim stalno da je to rak hvala unaprijed

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

02.04.2008. 10:50

Pojam fobije se odnosi na izraziti strah od određenog objekta , okolnosti ili situacije. Smatra se da su fobije među najčešćim psihičkim poremećajima u SAD-u i da je pogođeno 5 do 10 % stanovništva. Karakterizirane su pojavom napetosti i nemira kada su osobe izložene specifičnim situacijama ili objektima.Terapija fobija se provodi promjenom ne- farmakoloških metoda , farmakološkim metodama ( lijekovima)kao i njihovom kombinacijom.
Druga mogućnost jest da se kod Vas radi o hipohondrijazi odnosno nerealističnim interpretacijama fizičkih simptoma i manifestacija , što također može dovesti do značajne uznemirenosti i poteškoća u osobnim , socijalnim i radnim ulogama.Potrebno je pri tome svakako učiniti fizikalni pregled i isključiti tjelesne tegobe. U liječenju ovih tegoba primjenjuju se psihoterapijske metode kao i farmakoterapija. Za odabir najboljih načina liječenja Vaših tegoba javite se nadležnom psihijatru.