Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strucni savjet


Autor Poruka

Mihael

08.01.2002. 19:09

Kako se moze dokazati da ja nisam alkoholicar.Zapravo moje pitanje glasi:"Koliko dana mogu(moram) piti deci vina da dokazem da nisam alkoholicar".

prof dr V. Folnegović Šmalc

28.01.2002. 14:23

Ljudi koji nisu alkoholičari piju umjerene količine alkohola čitav život.Ne postoji određena definicija količine i vremenskog trajanja uzimanja alkohola da bi se nekoga proglasilo nealkoholičarem.Alkoholičara ne definira samo količina alkohola kojeg uzima već i poremećaj ponašanja koji ukazuje na oštećenje fizičkog i psihičkog zdravlja, odnosa s drugima poremećaj socijalnog stanja , te psihička i fizička ovisnost.
Sve to se manifestira na različite načine i nije isključeno niti kod osoba koji imaju periode apstinencije.Kod Vas mogu samo naslutiti da je došlo do poremećenih socijalnih odnosa čim imate potrebu dokazivanja da niste alkoholičar.Za to je prvenstveno potreban povratak povjerenja koji uključuje ne samo odluku o doživotnom umjerenom ili nikakvom pijenju alkohola već i promjenu ponašanja.
Za točno određenje dali se kod Vas radi o (ne) alkoholizmu potrebno je da konzultirate psihijatra.