Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trebam li psihijatra?


Autor Poruka

Frana

12.07.2002. 22:39

prije nekoliko godina imala sam nešto nalik posttraumatskom stresu i uznemirenost, nespavanja, klaustrofobiju vjerojatno uzrokovanu bolešću meni drage osobe.Mjesec dana uzimala sam praxiten 3xdnevno i uspjela to prevladati.Danas živim normalnim životom, imam 29 godina i vezu.Ponekad se bojim da mi se to stanje ne ponovi.Ono što me zabrine je što se ponekad osjetim uznemirena, u nekakvom bezveznom strahu da bih nekom mogla nauditi.Isto tako neki put se zna u meni izroditi nekakav strah za budućnost,čak i strah hoću li ja moći živjeti s nekim, odnosno s mojim mladićem.Kažem, okružuju me neki neobični strahovi o kojima me sram pričati.Kada mladiću pričam o tome, on mi ponavlja kako sam sasvim normalna osoba, kako je samnom sve ok.Ne uzimam nikakve tablete i smatram da mi ne trebaju.Naime, u mom životu osim ponekih svađa, zaista ne postoji nekakav nerješiv problem.Imam osjećaj da ih ja sama tražim, a tako žudim za mirnim, opuštenim životom i stanjem u kojem sam bila dok mi se nije dogodio taj ružan događaj i dok nisam znala da se čovjek može i drugačije osjećati.
Napominjem da sam inače malo nervozniji tip, a pms je stanje u kojem se moje nervozne strane definitivno ističu.Nadam se da ćete mi odgovorit jer zaista trebam vaše mišljenje, a o ovome nemam snage nikom ispričati jer imam feeling da me ne bi razumjeli.
Hvala unaprijed,
Frana

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

10.09.2002. 11:47

Krečete iz krive postavke:nisam normalna, trebam psihijatra. Da li trebate psihijatra to procijenite Vi, a jedini kriterij za odluku neka Vam bude kako se osjećate i da li trebate dodatnu podršku. Ako osjećate takvu potrebu javite se psihijatru. To nikako neće značiti da niste " normalna" osoba.