Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zaboravljivost


Autor Poruka

edmoz

01.03.2007. 12:25

Pozdrav,

nastojat ću biti što kraći u iznošenju anamneze, pa bih Vas molio i za odgovor.

Dakle, imam 18 godina te završavam 4. razred Medicinske škole. Glavna poteškoća koja me već pomalo zabrinjava je moja zaboravljivost koja traje već otprilike godinu-dvije. Naime, zaboravim neke potpuno banalne stvari. Recimo danas me jedna osoba tražila broj mog mobitela (koji znam napamet obzirom da nije nov) i ponudila mi dva broja, moj stari broj i novi -- u tom trenutku se uopće nisam mogao sjetiti koji je broj ispravan.

Svakodnevno se dogovaram za vožnju (pošto idem u autoškolu) i već za tridesetak minuta nakon vožnje zaboravim dogovoreno vrijeme.

Na novim odjelima, u bolnici, posudim ključeve od neke sestre i sat vremena kasnije ne mogu se uopće sjetiti od koje sam sestre uzeo. I to mi se dogodilo par puta. Kad su sestre različite, lakše se sjetim. A kada ih je recimo pet iste boje kose, nema teorije da se sjetim.

Želim također naglasiti da mi učenje novog gradiva ne predstavlja neki problem. Zapamtim ga za otprilike 15-30 minuta te mi je prosjek ocjena 4,8. Nikakvih problema ili trauma u djetinjstvu ili adolescenciji nisam (bar svjesno) zapazio, pa sam mislio da bi uzrok možda bio prekomjeran stres... Naime, trenutno jedini slobodan dan u tjednu mi je nedjelja pošto ostale dane idem na praksu, u školu, autoškolu, pripreme za MEF koji nagodinu (nadam se) upisujem.

Pa bih Vas molio ako biste mogli ukratko iznijeti svoje mišljenje.

Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

14.09.2007. 14:55

Odlično ste se sami elaborirali. Najvjerojatnije se radi o padu koncentracije zbog prekomjernog stresatj. zaposlenosti.Vjerujem da uskoro slijedi zasluženi odmor.