Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Alprazolam - zatvoreni krug


Autor Poruka

Miligram

06.09.2007. 15:05

Ovako,upućen sam u neke stvari glede alprazolama tj. da je to generičko ime za Helex,Misar,Xanax,Xanor itd.Da je kratkotrajan i da se veže za GABA receptore i da nema poluživot ka diazepam.Ja ovdje tražim pomoć jer mi je prije 5 godina psihijatar napisao dijagnozu F40 i uz to 3x Helex 0.5 na dan. Ovisno o mojem stanju ali uglavnom bi to bilo svakih mjesec dana bi mi psihijatar smanjio dozu dnevno za 0.25 ili 0.5 gledajući da to bude večernja doza.Uspješno sam nakon odprilike 6 mjeseci završio terapiju i više niam imao simptome anksiozno-depresivnih poremećaja.
Od tog je prošlo evo godinu dana i meni se vraćaju opet anskiozni napadi ! Čitao sam puno na internetu o tome da je to česta pojava kod mladih (ja imam 24 god) i da je prolazna.Jako sam ljut što mi se to opet vratilo tj. vraća jer neznam da li je dobro da opet pijem Helex pa da stvorim toleranciju an njega. Molim za savjet i pomoć !

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

13.09.2007. 15:25

Savjetujem Vam da se javite Vašem psihijatru i nastavite liječenje kombinacijom farmakoterapije i kognitivno bihevioralne psihoterapije.