Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Panični poremećaj!!!


Autor Poruka

stelic

25.01.2007. 23:15

Kao što se vidi iz naslova,kod mene se radi o paničnom poremećaju.Prvi simptomi su počeli prije godinu dana,a s terapijom sam počela prije dva tjedna (Seroxat 10mg,Xanax 0.25 dva puta dnevno),i naravno psihoterapija.Zanima me kolika je učinkovitost ovakve terapije,s tim da se strogo držim pravila,ne pada mi na pamet sama mijenjati terapiju,no moram napomenuti da nikako ne mogu izbjeći stresne situacije,i tada mi naravno odmah bude loše.Da li je moguće da je sam poremećaj ustvari posljedica proživljene traume,tj.silovanja od prije dvije i pol godine?Imam 18 godina,uskoro me čekaju upisi na fakultet,i četiri godine živim sama,u drugom gradu,znači odvojena od obitelji.Psihijatar mi kaže da sam hipersenzibilna i da je možda i to utjecalo na poremećaj.Da li to znači da mi neće biti bolje dok god sam u takvoj situaciji,da ne živim s roditeljima??Puno bi mi pomogao odgovor ili bilo kakav komentar,unaprijed hvala!

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

13.09.2007. 15:25

Obzirom da dužinu trajanja tretmana , pun učinak lijekova je tek zaočekivati . A osim farmakološkog pristupa , panični poremećaji se i liječe u kombinaciji s psihoterapijom.Osim samih vaših kapaciteta na psihičko stanje utječu i vanjski faktori što zajedno čini kliničku sliku.Preporučam nastavak tretmana , na dobrom ste putu.