Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


da li mi je potrebna pomoć?


Autor Poruka

ribica.lee

05.07.2007. 15:00

imam problema sa alergijama od rođenja, danas mi je mnogo bolje, rijetko uzimam terapiju, ali neki problemi su još uvijek prisutni. neurodermits - znači bolest je povezana s glavom. u trenucima kad sam pod pritiskom, nervozna moj svrbež kože je nepodnošljiv. na koži mi se pojavi iritirano crvenilo, a ponekad se to manifestira u ranu. rana prođe. moj veći problem je u tome što nesvjesno ili svjesno skidam kraste, ili po noći ili u trenutku kada se probudim, ili kada sam ljuta, nervozna. na mom tijelu postoje mnogi ožiljci koji nikada vjerovatno neće proći. te kraste razvlačim mjesecima, dok nekako ne zarastu. da li imam kakvih problema nevezano uz alergije, jer iako sam svijesna da će mi ostati ožiljak, ja i dalje to radim, naprosto uživam u tim radnjama????
unaprijed zahvaljujem

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

13.09.2007. 15:20

Problemi s svrbežom mogu nastati i zbog psihičke podloge, ponajviše zbog poremećaja iz skupine anksioznih poremećaja. Stoga Vas molim da se javite psihijatru ili psihologu zbog tretmana kako farmakološkog tako i psihoterapijskog.