Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


depresija.


Autor Poruka

adela

14.11.2007. 09:10

Moja mama (69 godina) je strasno depresivna. Spava 2 sata noću. Zaboravlja. Odbija svaku pomoć. Ima suicidne misli. Prije 9 mjeseci je bila hospitalizirana. Dobila je dvije vrste lijekova koje i sada koristi. Doslo je do malog poboljsanja, a sada je gore nego prije. Ponovno je hospitalizirana. Terapija je ostala ista. Osim lijekova ne dobiva nikakvu strucnu pomoc. Zeljeli bismo ju odvesti u Zagreb. Mozete li me savjetovati? Ne znam kome da se obratim. Hvala!

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

04.01.2008. 16:10

Vašoj majci je definitivno potrebna stručna pomoć od strane psihijatra , ali isto tako i Vaša. U ovakvoj situaciji Vaša pomoć majci je svakako vrlo važna , na način da ju potičete na daljnje liječenje te redovito uzimanje propisane terapije . Ne smijete zaboraviti da je depresija teška i dugotrajna bolest , gdje će Vaše strpljenje i pomoć Vašoj majci biti itekako značajni na put prema poboljšanju . Razgovarajte i s majčinim liječnikom te mu iznesite svoju zabrinutost za majku.