Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Endokrinolog ili psihijatar?


Autor Poruka

leonas

25.09.2007. 22:35

Poštovana,
u svojevrsnoj nedoumici sam, koja će se po svoj prilici razriješiti kad napokon odem liječniku, no svejedno Vas moram zagnjaviti za mišljenje. Poslije poroda ( prije 2 godine) sam počela imati šubove vrućine ( uvijek mi je vruće), ponekad preskakanja srca, ali niski tlak, koža mi se počela pretjerano mastiti i ispada mi kosa ( što ipak mislim da je bilo vezano uz postporođajno doba. Zadržavam dosta tekućine u tijelu, no noću se "praznim". Obzirom da je moje dijete nemirno noću, osjećam se vrlo često osim umora, živčano i napeto, bez kontrole i a stalnim nemirom koji ne mogu detektrati otkud dolazi, a u zadnje vrijeme su me počele mučiti konstante glavobolje te mučnine i "mantanja" ako ne jedem svakih par sati (prilično se nezdravo i neredovito hranim). Užasno loše spavam, ali nije do toga da mi se ne spava nego se moram dizati barem 3 puta po noći zbog djeteta.Vadila sam krv, ali ne i hormone. Iako mi se čini da se radi o hormonskom disbalansu, zanima me bi li sve moglo biti i na psihičkoj bazi. Naime, prije 6 godina sam imala probleme anksiozno-depresivnog karaktera koje sam kupirala razgovorima, samopsihoterapijom i promjenom uvjeta i odnosa koji su do toga doveli, što je dovelo do komletnog povlačenja simptoma.Lijekove nisam pila. Od kojeg da krenem?
Unaprijed Vam hvala!

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

04.01.2008. 15:10

Najbolje da se javite Vašem liječniku obiteljske medicine koji će Vas dalje savjetovati. Simptomi koje ste naveli mogu biti posljedica hormonalnog disbalansa , pa bi bilo dobro učiniti detaljnije pretrage u sklopu internističkog pregleda. Isto tako ukoliko smetnje spavanja , napetosti i konstantni nemir i dalje traju ne bi bilo loše da potražite stručnu pomoć od strane psihijatra , s obzirom da ste već sličnu epizodu imali tokom života.