Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problami s bratom...


Autor Poruka

keti444

11.10.2007. 12:55

imam brata koji meni I mojim roditeljima radi velike probleme. Bio je uvijek los dak. propali student koji je falsificirao potpise i ocjene. nakon toga je otiso u Amsterdam I zivio na soc.pomoci 5 god. u velikom se stulu s vleikim autom vratio doma. roditelji sum u stupili vikendicu koju je koristio godinu dana. devastirao te se iselio. niej nikad platio to sto je unistio.
sada je u braku. kratka avantura koja je urodila djetetom. u velikim je dugovima. u zadnjih 8 god dobio je 4 otkaza. trenutno radi. u velikim je dugovima.
u sve te dugove uspio je skuckati i plati regu za auto jel mu je auto statusni simbol i ne moze si dozvoliti da nije regan.
nas optuzuje za svoj neuspjeh. izmisljava neka navodna potrazivanja koja ima prema nama. oce od nas novce.
podstanari su. i tu duguju mjesece i mjesece rente.
on i zena prodali su stancic koji imje moja makja kupila na kredit. dio novaca dali su na dugove a drugi vratili majci kako bi mogla vrati kredit u banci.
ne da si nista reci. laze i kalja nas pred svojim kvazi prijateljima.
novce je vec jednom dobio on nas, puno novaca. sve je „zakockao „ za dugove. u nepunih 2-3 godine opet je u istom sranju.
sada vise nema sto prodati.

svada se s zenom. tuku se. katastrofa.
nakon zadnjih batina zavrsila je u bolnici na psihijatriji.. priznao mi je da se raspitivao u Vrapču na koji nacin moze zenu strpati tamo. uspio je.
ona je sada kod mame djecu joj nije dao. .
njima ugada svaku sitnicu. pokazuje se ako jako brizan otac mada su djeca jako gladna jel nema se cim kupiti hrana. mi im kupujemo obleku. majka kuha i daje im hranu. on dotle kupuje pivu i cigarete.. ucjenjuje djecom. okolo prica da mu je zena luda. prijeti batinama. ona se boji. u meduvramenu su se rastali. kod njega su djeca. ona ih vida 2xtjedno i svaki drugi vikend. sve prolazi u velikim svadama. ona oce djecu nazad. ona ne da.
moja majka je na rubu. pocela se svadati s ocem jel ga on ne zeli vise financijski potpomagati. u penziji je i jednostavno nema. majka ko majka zeli mu dati novce.

kako dalje???

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

07.01.2008. 18:40

Vaš brat je po dobi odrasla osoba, a emocionalno se ponaša nedozrelo, ovisno i manipulativno , čemu ga podržavaju Vaši roditelji osobito majka koja ga nastoji dalje podržavati u njegovoj neodgovornosti. Vaš otac postupa ispravno , ukoliko bude dosljedan da ga više ne treba podržavati u njegovom neadekvatnom i nedozrelom ponašanju .Vaš brat očito manipulira , a manipulacija mu uspijeva s onim osobama koje mu to dozvoljavaju , a pri tome koristio i vlastitu djecu.