Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


DEPRESIJA


Autor Poruka

IVANA

24.06.2001. 15:41

Javljam Vam se iz Jugoslavije ( Subotice ) i veoma mi se sviđao vaš sajt. Mislim da kod nas ni ne postoji tako nešto.
Moj problem mi liči na depresiju. Apsolvent sam kemijskog fakulteta ali još imam 12 ispita do kraja i to me stalno toliko brine da ne mogu početi ni jedan. Naime, studije su mi jako dobro počele dok mi dečko nije umro od astme, što je za mene bio veliki šok. Ali te godine (pošto se to desilo u maju) ja u junu nisam dala ni jedan ispit. Onda sam se zarekla da ću celog leta učiti da ne bih izgubila godinu. Ne da nisam izgubila godinu, već sam dala i više nego što treba. Ali, izgleda da me je to sve premorilo i ja sam obnovila drugu godinu, srećom sa najboljim frendicama sa fakulteta. I onda je učenje stalo, nije mi se izlazilo iz kuće (samo sam išla u teretanu trenirati ali mi ni to nije bilo dovoljno da izbacim iz sebe svu negativnu energiju). Drugarica me je vodila da izlazimo u grad ali meni društvo nije odgovaralo ( ja sam bila veslačica kao i moj dečko i odjednom sam se našla u novom društvu gde sam se trudila da upoznam nekog zanimljivog ali me je još potajno sve prethodno držalo). No dala sam nekako uslov za treću pa za četvrtu, ali gde god da sam se pojavila na fakultetu čim sam izgubila godinu smatrali su me lošim studentom što sam primetila uporedivši se sa ostalima koji su dali fakultet u roku a kada bi ih ste slušali znali bi manje od vas i dobijali veće ocene samo zato što oni već na toj strani indeksa imaju jednu 9 ili 8. Sve je to doprinelo da se moja koncentracija svede na nulu. Tu su i moji roditelji koji su završili medicinu ali umesto da mi predlože šta da radim da poboljšam koncentraciju oni govore da sam lenja, da ako već ne učim mogu barem raditi nešto po kući, da mi mogla malo izlaziti u grad jer još uvek nemam dečka ( ja sam hrvatica i malo je ostalo mladića koji su našeg mentaliteta i koji su par godina stariji od mene kako bi i trebalo).
Počela sam da uzimam i lekove za smirenje, ali to još u srednjoj školi kada je moj tata počeo piti pa sam nastavila do sada, tako da sada mogu da popijem i do 40mg apaurina ako se jako iznerviram a redovna dnevna doza mi je 20mg jedan ujutro i jedan uveče. Pomozite mi i unapred hvala.
Bog

prof.dr V.FolnegovićŠmalc

16.07.2001. 23:51

U Vašem bi slučaju mogla pomoći psihoterapija , a vjerojatno i antidepresivi. Obratite se psihijatru.