Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


navika


Autor Poruka

željko

22.06.2001. 11:08

molim vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje ..... ja 15-tak godina lijećim i ambulantno a i bio sam u bolnici pod dg .. manićno-depresivna psihoza ..... od lijekova uzimam taxilan od 100 mx 3x1 ,,xelex 1 mg , 3x1...portal ujutro i sanval 10 mg navećer.....sada je stanje relativno stabilno osim što slabije spavam ali me mući ćinjenica da lijekovi sve slabije djeluju na mene osobito benzidiazepini ,, sve sam više nervozan i nestabilan,,,, jednostavno sam sa jako navikao na njih a opet ne mogu bez njih,, razgovarao sam o tome sa svojim psihijatrom ,, on ne vidi praktićno rješenje jer sam se ja navikao na sve benzodiazepine a lijekovi druge strukture ,, sedativi kao npr što su bili benifen ,, relazin i dr se više ne proizvode ....,,,,što se može ućiniti ,, dali se može bilo gdje u inozemstfvu nabaviti lijek za smirenje a da nije benzodiazepin ,, gdje ,kako ,,,ili postoji neko drugo riješenje ...,, molim vas za savjet......

prof.dr V.FolnegovićŠmalc

16.07.2001. 23:49

Manično depresivna psihoza je jedan od psihijatrijskih poremećaja koji suvremena psihijatrija uz pomoć specifičnih psihofarmaka relativno uspješno liječi. Obratite se stoga na jedan od psihijatrijskih odjela i bit će Vam ordinirana suvremena Th.