Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dokle cu se osjecati tako?


Autor Poruka

Zoran

17.01.2002. 23:32


Imam 23 god. i imam slicne probleme kao i ostali na ovoj stranici,nisam odsluzio vojsku,pa me sad i to plasi kako cu odsluziti u ovakvom stanju?
Moj problem je sto se svaki dan osjecam nervoznim,uplasenim,osjecam ubrzane otkucaje srca i onda imam osjecaj da cu umrijeti,pocinjem se gusiti,kao da nemam zraka i onda pocinje bol u prsima i onda me uhvati neki strah,panika. Nedavno sam posjetio doktora,snimao sam srce pa mi je rekao da je malo osteceno,a tako isto i jetra,mada nikada nisam ni pusio ni pio,niti se drogirao.Poslije sam otisao kod psihijatra,ali mjesto da me je ohrabrio rekao je da je to vrlo ozbiljna situacija,bio je jako neljubazan prema meni i sada imam jos veci strah sto se to desava samnom.Dao mi je neke tablete "xanax 5mg",popio sam prvu tabletu,ali nije mi nista pomogla cak mislim da se od nje nisam dobro osjecao.Molim vas odgovorite mi dali ima neki lijek ili strucni savjet?I da jos ovo navedem da sam 7 god. bio u okupiranom podrucju,pod ratnom situaciom,tako da sam bio uvijek u nekom strahu i napetosti.Molim vas odgovorite mi na moj problem i koji bi to uzrok mogao biti i kada ce tome doci kraj. Unaprijed Hvala lijepo!

prof dr V. Folnegović Šmalc

31.01.2002. 11:36

Xanax je odgovarajuća terapija za Vaše tegobe ( samo se vjerojatno radi o dozi od 0,5mg), no ne znači da je i jedina.Svakako bi bilo potrebno da se javite psihijatru( možete i promijeniti psihijatra ako niste zadovoljni sa Vašim odnosom) kako bi se pronašla odgovarajuća terapija.Isto tako bi preporučila da nastavite sa somatskim pretragama ( srce , jetra) kako bi se utvrdilo stvarno stanje, te utjecalo na Vaš strah vezan uz tjelesne tegobe.Činjenica da ste sedam godina bili u okupiranom području u stanju stresa mogla je uzrokovati Vaše tegobe ili im značajno doprinjeti.I o tome bi valjalo porazgovarati sa stručnom osobom.Kako obavještavamo druge osobe sa sličnim problemime koji Vam se javljaju ovim putem u PB Vrapče se organizira dogovor u vezi daljnjih dogovora i liječenja.Ako ste u mogućnosti javite se u ponedjeljak 04.02.2002. u 11 sati Prof. dr. sc.V. Folnegović Šmalc u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče u 11 sati ili nazovite broj 01/ 3780678.