Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


strah od smrti


Autor Poruka

Goran

20.01.2002. 01:27

Vec deset godina patim od paničnog straha od smrti. Imao sam penicilinski sok i tada sam u ambulanti imao osječaj da umirem. Poslje toga niz godina bi me odjednom uhvatila panika da ču umrijeti (strah, lupanje srca, mučnina, preznojavanje, drhtanje i sl.) i tada bi me odvezli na hitnu pomoč gdje bih dobio obično inekcije apaurina i nakon dejstva, ja bih se osječao potpuno normalno i ne bih mogao vjerovati da je to bilo meni. Na kraju sam posjetio psihijatra i uzimao sedative. I danas uzimam xanax 0,5 mg 2x dnevno i uvijek ga nosim sa sobom. Prošle godine sam imao infarkt i sada se taj strah od smrti ponovo javlja. Radim odgovoran posao (direktor jedne firme), svoj posao obavljam kvalitetno i nikome i ne govorim o svom strahu niti se to na meni može primjetiti, ali vjerojatno zahvaljujuči xanaxu kojeg uzmem odmah ujutro da preduhitrim eventualne probleme koji bi se mogli javiti. Molim Vas za savjet. Hvala uz pozdrav Goran

prof.dr. V. Folnegović Šmalc

31.01.2002. 11:50

Iz Vašeg pisma ne mogu zaključiti da li se trenutno liječite kod psihijatra i tko kontrolira uzimanje terapije ( Xanaxa).S obzirom na dužinu trajanja Vaših simptoma , a u slučaju da duže vrijeme niste posijetili psihijatra bilo bi potrebno da to učinite.Xanax je odgovarajuća terapija za Vaše tegobe , no mora svakako biti pod kontrolom stručnjaka.Također bi bilo dobro da Vam psihijatar preporuči neki oblik relaksacije ( u medicini to je autogeni trening) kako bi se lakše nosili sa stresnim poslom. Ta je metoda također inducirana kod psihosomatskih bolesti što je vjerojatno kod Vas slučaj ( infarkt miokarda).
Prema tome, preporučujem da se javite na kontrolu psihijatru.U PB Vrapče se organizira dogovor sa osobama koje imaju slične tegobe kao i Vi u vezi daljnjih inicijativa.Ako ste u mogućnosti javite se u ponedjeljak 04.02.2002. u 11 sati Prof.V. Folnegović Šmalc u PB Vrapče ili nazovite na broj 01/ 3780678.