Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dvije stolice


Autor Poruka

odio

17.03.2008. 15:20

Poštovana doktorice,
u vezi sam 7 godina, već 3 godine radimo zajedno (u obiteljskom poslu mojih roditelja),a i skoro će godina dana od kada smo poćeli živjeti zajedno, moj (još uvijek) dećko i ja.Problem vidim u tome što sa svojih 29 godina nemam potrebu osnovati obitelj, ne vidim sigurnost i zaleđe u njemu kao osobi s kojom bi trebala to realizirati.Kao osoba prilićno je nezainteresiran za posao, a često i za mene, čini se kao da živi u svom nekom svijetu.Seksualno me ne privlači već dulje vrijeme, a postoje i periodi kada me iritira sve u njemu i oko njega.Već godinu dana održavam vezu s drugim muškarcem (koji je od mene stariji 14god.)u kojem vidim i imam sve što mi u vezi nedostaje; s njim bi istog trenutka mogla imati i dijete i brak.Osjećam veliku tjeskobu, nezadovoljstvo koje se jako odražava na odnose sa svima koji me okružuju. Ne vidim rješenje, ćesto osjećam sažaljenje prema dećku s kojim živim zbog svoje druge veze, a ne želim si to uskratiti jer mi se čini kao da je to još jedino što me veseli.Vrtim se u krug,vrijeme me pritišće, treba mi pomoć.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

02.04.2008. 12:55

Morate prvo probati riješiti problem sa Vašim dečkom , naime mislim da biste trebali sjesti za stol i "otvoriti karte" ( i Vi i Vaš dečko), vidjeti što Vi želite i što on želi , što su Vam oboma prioriteti. Mislim, da nije fer prema ( još uvijek) Vašem dečku " snalaziti se sa strane" , a stvar niste izveli na čistac.