Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EMOCIONALNO ZLOSTAVLJANJE


Autor Poruka

SF

27.06.2001. 09:36

Žrtva sam emocionalnog zlostavljanja od mog supruga.
Naime, puno i previše radi, na poslu je pod pritiskom, suradnici su "naporni", pa nakon radnog dana dolazi u stan loše volje, nervozan, sve u svemu - grozan. Grub je sa mnom i djecom (ne fizički - nego verbalno), ništa ga ne veseli, ne zanima, ne udobrovolji.
Godinama se borim sa tom njegovom zlovoljom, moji dani su "njegovo raspoloženje". Ako je on dobro i ja sam dobro, a ako on nije dobro i ja sam loše i tako u krug. Vidim da gubim bitku sa njegovom zlovoljom, nemam više niti snage, niti znanja, a vjerujte niti strpljenja.
Moje pitanje je i problem, kako ga uputiti, odnosno nagovoriti da potraži profesionalnu pomoć, jer o tome ne želi niti razgovarati, a vidim da mu je pomoć i te kako potrebna. Postoji li možda koji psihijatar koji ide u "kućne posjete"?
Kako se ja trebam postaviti prema emocionalnom zlostavljaču? Da li reagirati oštro, ili blago polako pokušati doprijeti do njega ili nešto treće. Nemam više inspiracije niti ideja. Molim pomoć, jer stvarno volim svoju obitelj, a moj suprug (kad nije u "komi"blunk je izuzetno dobra osoba.
Da ga ostavim ne dolazi u obzir - borit ću se sa tim njegovim "demonima", samo mi dajte savjet kako?!
Zahvaljujem i pozdravljam.

Prof.dr.sc.V.FolnegovićŠmalc

26.11.2001. 11:30

Vi ste odluku već donijeli, dakle treba Vam podrška u borbi s " njegovim demonima".Kažete da to već dugo traje ,dakle dosadašnja strategija nije bila uspješna.Vodite računa da u igri niste samo Vi i Vaša supruga već i vaša djeca na koje emocionalno zlostavljanje ostavlja još mnogo više posljedica nego na Vas.Službeno neznam da li koji psihijatar dolazi u kuću , ali Vam savjetujem da se obratite psihijatrima koji imaju privatnu praksu pa ćete vjerojatno naći nekoga tko vrši i kućne posjete.
I na kraju mislim da trebate biti energični u zahtjevu za liječenje ako ne radi sebe , onda radi djece , energičnost ne znači odustajanje , možda upravo obrnuto.

SF

27.11.2001. 13:45

Zahvaljujem na odgovoru, u koji sam već sumnjala da ću dobiti.
Inače, primjećujem da na ovom forumu najsporije dobivamo odgovore, a tu je ljudima najčešće hitno potrebna pomoć, potpora i utjeha.

No, još jednom zahvaljujem Vam i najljepše molim za Vašu osobnu preporuku privatnog psihijatra, jer nije lako odlučiti u čije "ruke" prepuštate svoju psihu.

U nadam se, ne dugom očekivanju odgovora, zahvaljujem i pozdravljam Vas.

SF

alhambra

11.04.2008. 14:20

Postovani,

I ja imam vrlo slicne probleme. Kada ste naveli da je vas dan "njegovo raspolozenje" potpuno sam se nasla u tome. I ja nikad nisam sigurna sta ce izazvati zlovolju i mrgdodjenje. Zasto je grub i slicno.

Mi nismo u braku ali zivimo zajedno vec 7 godina i jos uvijek nemamo djece. Vidim, jos uvijek, ali imam osjecaj da vise nisam sigurna sta je normalno a sta nije normalno ponasanje jer sam mi je ovo sve postala navika, vidim da trebam nesto uraditi. Ne bih zeljela da imam djecu u ovoj situaciji. Stalno mi govori da sma ja kriva i da trebam da se promjenim a ja vise ne znam sta da mjenjam. Povlacim se u sebe, nekontrolisano placem i trudim se da spavam, stalno spavam. Molila bih da mi se jave zene sa slicnim problemima jer nam mozda razmjena iskustava moze pomoci da otvorimo oci.

Unaprijed zahvalna.