Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


panicni poremecaj


Autor Poruka

polar

07.04.2008. 17:30

Postovani,bolujem od panicnog poremecaja i radi toga uzimam cypralex 10mg dnevno,a xanax po potrebi iako ga zapravo ni ne koristim.ovo mi je drugi pokusaj lijecenja,vec sam 1god pila cypralex.sada mi je psihijatrica rekla da pokusam promjeniti pogled na zivot i sl. nadam se da ce ovaj put razultati biti bolji.mene zanima koliko panika ima veze sa depresijom,ja se zapravo najvise bojim da od svega toga ne upadnem u depresiju jer koliko vidim depresivni ljudi imaju tako malo volje za zivotom,a ja sam jos uvijek sretna i puna elana, ne bih voljela doci u stanje u kojem covjek ramislja o najgorem.znam da je moje razmisljanje uvijek panicnohappy,ali eto zanima me strucno misljenje.tj pravo misljenje.druga stvar se tice oralne kontracepcije.psihijatrica mi ne preporuca jos i te tablete jer kaze da negativno utjecu na raspolozenje,pogotovo u slucaju panike,a ginekologinja se s njiom ne slaze.sto vi osobno mislite?unaprijed puno hvala!

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

08.04.2008. 09:45

U svezi s Vašim pismom želim Vas izvijestiti, da Vaše stanje neće preći u depresiju. Lijek koji trošite je indiciran za vaše stanje, možda bi jedino trebalo dozu udvostručiti, a što se tiče kontracepcije, mišljenja sam, da je rizik od trudnoče (naravno, ako postoji) veća opasnost od uzimanja lijeka tj kontraceptiva, no to je svakako velika i moralno-etička dilema i osim medicinske postoji dakle i ta, a tu dilemu potrtebno je da svatko sam za sebe rješava. Dakle, medicinski je opravdano, a moralno-etičku trebate riješiti Vi sama ili s partnerom.