Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


F 41


Autor Poruka

Gordana

07.03.2002. 21:08

Poštovana doktorice Vera Folnegović-Šmalc!

Imam 36 godina i radim kao službenica. Nakon kraćeg perioda kada sam se osjećala potišteno i uplašeno,a što je najvjerojatnije uzrokovano operećenjem na poslu, obratila sam se za pomoć psihijatru. Dijagnoza je glasila : Anksiozno-depresivni poremećaj (F 41). Već sam više od dva tjedna na bolovanju uz terapiju tabletama Helex 0,5 mg (3x1 tableta) i Ladiomil 25 (0+1+2). Ovi medikamenti me smiruju, ali i čine nesposobnom za bilo kakvu aktivnost. Osjećam se pospano, nezainteresirano, odsutno i umorno. Osim toga, bojim se da bi dulja terapija mogla uzrokovati ovisnost o tabletama, što svakako ne želim.

Na Internet stranicama Bolnice Jankomir pronašla sam da se terapija u slučajevima sličnim mojem provodi pomoću tricikličkih antidepresiva , kao što je npr. Prozac .

Molim Vas za savjet, mogu li svojem psihijatru sugerirati promjenu terapije te bi li uzimanje medikamenata tipa Prozaca dalo bolje rezultate, uz manje spomenutih neželjenih nuzpojava.

Pošto koncem tjedna imam zakazanu kontrolu kod psihijatra, molim Vas da mi savjetujete što da poduzmem.


Gordana

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

15.03.2002. 09:23

Ladiomil 25 mg u nekih bolesnika može uzrokovati sediranost,odnosno nuspojave koje ste naveli što se može izbjeći uzimanjem istog u večernjim satima. No , u svakom slučaju kontaktirajte svog psihijatra i iznesite mu svoje tegobe kako bi se utvrdilo za Vas optimalna terapija , odnosno optimalni odnos učinkovitosti i nuspojave.