Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pubertet


Autor Poruka

marcela

22.01.2002. 14:24

poštovani,
majka sam 16-to godišnje djevojke- djevojčice, živimo same, rastavljena sam već 10 godina, u mom životu nema drugih muškaraca, a sa ocem se uvijek viđala kada je htjela i koliko nikada je nisam niti tjerala niti joj to branila, otac se ne brine o njoj niti materijalno niti bilo kako drugo, neredovito sad dolazi jer se ona više ne želi s njim toliko družiti a sva njihova viđanja uvijek su bila samo zabava i provodi, i usprkos kćerkinom i mom nastojanju da održimo ili zadržimo "dobar" odnos sve se to svodi na moje priče a na njenu šutnju i ostajanje na distanci, nikako da mi se otvori, da mi kaže ako ja griješim i kako, što ili kako da nam pomognem jer sve je uzalud ako to ona ne želi, a ja do nje ne znam više kako i sa koje strane. u posljednjih godinu dana strašno puno izostaje iz škole, "nije još" zapala u loše društvo, to su uglavnom curice iz razreda i šeću se po gradu, ali izostanak je ipak tu i naravno loše ocjene kao posljedica svega, u nekoliko navrata je uzela manju sumu novca iz mog novčanika, i tek nakon puno natezanja priznala što je učinila, za sada ne primjećujem nikakve simptome droge - ali , već se pomalo pitam i sama, tko je tu lud? inače u kući je dobra, poslušna, mirna, svi poznati je uvijek hvale da je pristojna i lijepa, pa i u društvu je isto tako smatraju pristojnom i dobrom djevojkom. molim vas pomozite i recite kuda možemo otići
jer smo zaključile obje da to tako više ne ide.

Prof.dr. V. Folnegović Šmalc

26.02.2002. 08:10

Vaša kćerka je prošla rastavu svojih roditelja , ima oca koji se o njoj baš ne brine , niti materijalno niti bilo kako drugačije. Vjerujem da se i Vama nije lako nositi sa tim događajima.Kada se još k tome doda činjenica da se Vaša kćerka nalazi u osjetljivim pubertetskim godinama nije čudno da Vam nije lako ostvariti adekvatatn kontakt. U komunikaciji s nekom osobom ( ma koliko Vam bila draga )zapadnemo u krug iz kojeg se neznamo izvući.U tome nam može pomoći treća osoba koja je neutralna i gleda stvari iz drugog ugla.Stoga bih Vam preporučila da se javite nadležnom psihijatru koji bi Vam savjetovao gdje bi Vam se mogla pružiti obiteljska terapija.To tim više što iz pisma zaključujem da je i Vaša kćerka zainteresirana za poboljšanje odnosa među Vama što svakako treba iskoristiti i to što prije dok nije upala u "loše društvo "ili dok se nisu ostvarile neke druge Vaše bojazni.