Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gubljenje pamcenja


Autor Poruka

mh

17.03.2002. 21:07

Postovani(a),

Unzad godinu dana primjetila sam da mi je pamcenje oslabilo. Naime pocela sam zaboravljati nazive predmeta, povrca, voca, posebno imena ljudi i slicno. U pocetku mi se to samo ponekad znalo dogoditi, medjutim u zadnje mi se vrijeme to dogadja svakodnevno i to po nekoliko puta na dan. 36 mi je godina, a vec 7.5 godina radim na vrlo odgovornoj poziciji i tako nesto si ne mogu dopustiti. Vrlo cesto se nasalim na svoj racun da ublazim svoju zaboravnost ali u stvarnosti se osjecam vrlo neugodno.

Vrlo pazim na prehranu i jedem redovito raznoliku hranu bogatu povrcem i vocem, ne pijem alkohol i ne pusim. Razina stresa na poslu i kod kuce je vjerovatno malo visa nego sto bi trebala biti sto se vjerovatno izrazava budjenjem svaku noc u dva sata. Uobicajeno zaspem za sat vremena i ponekad se osjecam neispavanom.

Molim Vas recite mi da li se trebam nekome obratiti za ovaj problem ili je to prirodna progresija gubljenja memorije.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

21.03.2002. 11:34

Svakako bi trebali učiniti psihološko testiranje koje će pokazati da li je gubitak memorije kod Vas u granicama normale , te ako nije dali je uvjetovano organskim ili psihološkim razlozima.Nakon toga znat će se u kojem smjeru poduzeti terapiju.

tina

15.06.2002. 19:26

Ovaj je problem jako zanimljiv. Jedno vrijeme sam imala isti problem, dosta dugo, vise od godinu dana. Onda se taj problem postepeno popravio. Dogadjalo mi se da se ne mogu sjetiti ljudi, imena i stvari.

Rekli ste da to moze biti cak i posljedica pshiloskih razloga. Kakvih, na primjer?