Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krivo liječenje


Autor Poruka

martica

28.11.2007. 01:00

Molim vas za odgovor.,radi se o mojoj majci ima 50g prije tri i pol godine imala je psihićki slom po mojoj procijeni uvijetovan teškim životom(PROGNANIŠTVO OBITELJSKO NASILJE ITD ITD) i menopauzom.Slom se manifestirao cijelodnevnim halucinacijama i neopravdanim brigama.Hospitalizirana je dijagnoze su nejasne i nespecificirane,Krz navedeni period je više puta hospitalizirana s čestim izmjenama terapije.Uz navedene tegobe javlj se i navodna nesanica koja se lječi tabletama za spavanje.Od terapije su to sada leponeksi i fluzepam,Moje je pitanje koja psihička bolest ima simptome stalnog umora,nedostatka snage i potreba za ležanjem ne spavanjem,stalna zimica i manjak apetita.,moj strah proizlazi iz toga da mi je majka krivo lječena tj.,da ti simptomi možda imaju fizički predznak da upućuju na tjelesno oboljenje.Unaprijed zahvalna

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

10.01.2008. 13:45

Simptomi koje ste naveli nisu patognomonični ni za jednu bolest i spadaju u kategoriju općenitih simptoma koji se mogu javiti i kod anksioznosti, depresije, ali i večine somatskih bolesti. Zato ne mogu ništa reći samo na osnovu tih siptoma, potreban je pregled stručnjaka, koji će prvo postaviti dijagnozu i isključiti komorbiditet, tj i moguću drugu bolest. Zato ponovno preporučam da se obratite liječniku, pa možda zatražiti i "drugo mišljenje".