Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Paranoja


Autor Poruka

Štef44

17.01.2008. 15:10

Mislim da mi sestra boluje od nekog psihičkog poremećaja, paranoja možda. Srednjih je godina, udata, bez djece, visoko obrazovana. Već neko vrijeme misli da je na poslu prisluškuju, da je testiraju na ljekove, a njezini susjedi iz zgrade su također uključeni u tu urotu. Oni javljaju svaki njezin pokret šefovima na njezinom poslu. Nagovaram je da otiđe psihijatru, ali ne želi jer misli da će psihijatar javiti šefovima s poslada je luda i da će izgubit posao. Njezin život više ne funkcionira i kad smo na kavi u kafiću, samo se osvrće i gleda dal netko sluša, prestala je obavljati kućanske poslove. Jednostavno neznam šta i kako dalje pošto ne želi čuti za lječenje i psihijatra. Da li je to paranoja i što se može očekivati ubuduće?

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

21.02.2008. 10:05

S obzirom na opisane simptome, moguće je da se radi o ozbiljnijem psihičkom poremećaju , te svakako preporučamo javljanje psihijatru u što kraćem vremenu.