Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lamictal


Autor Poruka

26.10.2007. 10:10

Suprugova mama pije Lamictal, ne znam njezinu dijagnozu niti tko joj je lijek prepisao.
Primjećujem da njezino ponašanje upućuje na postojanje određenih problema a očutiju se u vidu bučnih ispada bijesa i nervoze. Problem je što ona povremeno čuva naše malodobno dijete, a ja primjećujem da ima problema u komunikaciji s njim.
Zanima me da li je uputno osobi kojoj je netko iz nekog razloga (bilo da se radi o depresiji ili psihičkoj bolesti) prepisao ovaj lijek, povjeriti malodobno dijete na čuvanje ili bi ipak trebalo to izbjegavati.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

03.04.2008. 14:00

Ja bih Vam savjetovala da sa svojim suprugom otvoreno porazgovarate o psihičkom stanju njegove majke i o strahovima koji Vas muče.Ako je potrebno može se suprug savjetovati i sa obiteljskim liječnikom majke ili već predpostavljenim specijalistom koji joj je propisao navedeni lijek.Obzirom da se radi o lijeku koji se može propisati kod velikog broja poremećaja ili bolesti iz domene psihijatrije ili neurologije , teško je na osnovu navedenih simptoma reći o kojoj se bolesti točno radi.