Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim pomoć


Autor Poruka

Ida

16.09.2001. 11:21

Poštovani,
studentica sam i imam 24 godine. U vezi sam gotovo 3 godine sa dečkom izrazito inteligentnim i nježnim. Uspjeli smo se zbližiti uglavnom njegovom upornošću i strpljivošću, jer se ja vrlo teško zbližavam sa ljudima. Prijatelja nemam, samo znance i kolege, a to me ne zadovoljava. Povučena sam, često razdražljiva i nervozna, uvijek ozbiljna i otresam se na dečka i svoju obitelj bez nekog posebnog razloga. Dečko mi je nekoliko puta predložio da zatražim stručnu pomoć jer sam previše depresivna, često mijenjam raspoloženja i neuobičajeno reagiram, a teško ili nikako ne razgovaram. Jednom prilikom, dok sam još bila u srednjoj školi, razgovarala sam sa školskim psihologom koji mi je rekao da se "zbog nečeg užasno grizem", i kad me upitao radi čega, imala sam osjećaj da mi je taj tren nešto polo na pamet, ali u slijedećem trenutku se više nisam mogla sjetiti što.
Da li bih trebala zatražiti pomoć, kakvu i gdje?
Zahvaljujem.
Ida

prof dr V. Folnegović Šmalc

21.01.2002. 11:11

Očito imate nekakvih tegoba već duže vrijeme.Preporučam da porazgovarate sa stručnom osobom koja bi utvrdila uzrok i opseg Vaših tegoba , te Vam pomogla da i Vi sami dobijete uvid. Stoga se javite nadležnom psihijatru u pripadajući Dom zdravlja ili bolnicu.